8-10 Dal maydanoz sapı 1 Tatlı kaşığı limon suyu
Kemikleri büyük bir tencereye koyup, üzerine 10-12 su bardağı soğuk su dökünüz. Orta hararetli ısı üzerinde kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri kevgirle alınız.
Lezzet vermesi için, havuç, soğan ve maydanoz saplarını ilave ediniz. Kalsiyumun suya geçmesi için limon suyu katıp kapağını örtünüz.
Hafif hararetli ısıda 2 saat kaynatıp, başka bir kaba süzerek gereken çorba ve yemeklerde et suyu olarak kullanınız.
EKMEK GARNİTÜRÜ : Çorbalara süs ve lezzet vermek izin hazırlanır. Bayat ekmekleri 1 cm. eninde dilimleyiniz. Her dilimi boyuna ve enine 1 cm. genişliğinde tekrar keserek fındık büyüklüğünde parçalar oluşturunuz. Tepsiye yerleştirip hafif hararetli fırında açık pembe renkte kurutunuz. Unlu ve süzme çorbalarda garnitür olarak kullanmak üzere kuru bir yerde muhafaza ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder